Sushirullar

Serverar: 2 portioner

Med hjälp av tortillabröd är det en enkel match att rulla sushi. Passar bra som förrätt eller till buffébordet.

Ingredienser

  • 2 ½ dl sushiris
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • ½ avokado
  • ½ gurka
  • 2 ark norialger
  • 2 stora tortillabröd
  • 3 krm wasabi
  • 4 skivor gravad eller kallrökt lax
  • Tillbehör
  • ½ dl japansk soja
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blötlägg riset i en mikrosäker form 30 minuter. Häll av lite av vattnet (spara ca 1 cm ovanför riset) Sätt plast över formen och kör på högsta effekt i mikron 12 minuter. Låt riset svalna något. Vispa ihop vinäger och socker, blanda med riset.
    2. Skär avokado och gurka i tunna strimlor. lägg noribladet med den matta sidan upp på tortillabrödet, bred sushiriset över bladet. Stryk en horisontell sträng wasabi mitt på rislagret. Fördela laxskivorna i nederkanten av riset. Lägg avokado och gurkstrimlor ovanpå laxskivorna.
    3. Rulla ihop hårt till en fast rulle med hjälp av tortillabrödet. Skär rullen i 2-3 cm stora sneda bitar. Servera med soja blandad med sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rumpjullan 15 juni 2011

    Tack! Måste pröva det där med tortillabrödet, har försökt göra utan bambumatta och det gick inte så bra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben