Sushirullar med avokado, gurka och rökt fisk

Serverar: 32 portioner

Sushirullar som skärs i bitar heter Maki på Japanska. Lika goda som vackra.

Ingredienser

  • 450 g sushiris
  • 6½ dl vatten
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 avokado
  • ½ gurka
  • 150 g rökt fisk, tex. makrillfilé
  • Garnering
  • 1½ dl vita eller svarta sesamfrön
  • 100 g röd stenbitsrom
  • Tillbehör
  • Gari (inlagd ingefära)
  • Instruktioner

    1. Skölj riset noga i ljummet vatten, koka upp vattnet. Lägg riset i en kastrull och häll över vattnet. Låt koka på svag värme under lock enligt anvisning på förpackningen. Ta kastrullen åt sidan och låt stå ca 5 minuter. Blanda i vinäger, socker och salt och låt riset svalna.
    2. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna klyftor. Skär gurkan i tunna strimlor och fisken i tunna strimlor. Lägg ut 4 bitar plastfolie, ca 30x40 cm på arbetsbänken. tryck ut 1/4 av riset till ca ½ cm tunn platta, ca 25 x 15 cm på varje plastfoliebit.
    3. Fördela strimlor av avokado, gurka och fisk längs med den ena långsidan på riset. Rulla ihop med hjälp av plastfolien till fasta rullar. Låt rullarna ligga i kylen ca 30 minuter.
    4. Skär varje rulle, genom plastfolien i 8 bitar. Ta bort plasten och rulla bitarna i sesamfrön eller stenbitsrom. Ställ bitarna på högkant och servera dem med Gari.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben