Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

Serverar: 10 portioner

Lite annorlunda sushirullar som är perfekt att servera till glöggminglet.

Ingredienser

  • 3 dl rundkornigt ris, gärna japanskt sushiris
  • Sushisu
  • ½ dl risvinäger
  • 1½ msk socker
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 300 g blandad svamp t ex ostronskivling, kantareller, champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 12 skivor lufttorkad skinka
  • 1 kruka gräslök
  • Dijonmajonnäs
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda risvinäger, socker och salt tills det löser upp sig.
    2. Rensa och skär svampen i strimlor. Stek den i oljan och krydda med salt och peppar. Låt svampen svalna.
    3. Lägg över riset i en stor porslinsform. stänk risvinägerblandningen över riset. skär skåror i riset med en stekspade eller stor sked. Blanda riset försiktigt utan att mosa riskornen.
    4. Lägg skinkskivorna omlott på plastfolie och lägg ½ cm lager med ris. Lägg på en rad med svamp och några gräslöksstrån och rulla ihop. Skär i 1½ cm bitar.
    5. Blanda majonnäs och dijonsenap och servera till rullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben