Svärmors 50-årstårta

Serverar: 12 portioner

En tårta med chokladsås över som dekoreras med jordgubbar

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • Chokladsås
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1½ tsk mjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk kakao
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Smält smöret, slå det i mjölken och låt bli fingervarmt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner det i mjölkblandningen.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i äggsmeten och mjölkblandningen till en jämn smet.
    4. Häll smeten i smord och bröad form ca 20-25 cm i diameter. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna något.
    5. Chokladsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
    6. Blanda mjöl, socker och kakao och slå det i kastrullen under omrörning. Låt koka till en tjock sås. Rör hela tiden så att den inte bränns.
    7. Häll chokladsåsen lite slarvigt över tårtan. Det är bara fint om det rinner ner lite här och där.
    8. Ställ svalt. Dekorera med jordgubbar innan tårtan ska serveras.
    9. Lycka till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kaca70 16 juli 2009

    Hittade detta i Allers i våras. Såsen är väldigt god! Enkla ingredienser som man har hemma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben