Svärmors goda lördagslåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod!!

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl grädde och räkspad
  • 3 msk riven ost
  • 2 msk finklippt dill
  • 1 burk räkor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 1/2 dl små tärningar av franskbröd
  • 3 msk smält smör
  • Instruktioner

    Bottna en smord form med skivade ägg. Koka en vitsås på smör, mjöl, grädde och räkspad.Tillsätt ost och dill blanda försiktigt ner räkorna. Smaka av såsen och häll den sedan över äggen. Vänd brödbitarna i det smälta smöret så de suger åt sig allt fett och strö dem sedan över såsen. Låt brödtärningarna bli guldgula och frasiga högt upp i het ugn. Servera kokt ris och en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben