Svärmors julbröd

Serverar: 15 portioner

Så gott och enkelt att göra.

Ingredienser

  • 1 1/2 liter fil
  • 5 dl mörk sirap
  • 6 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,8 kg rågsikt
  • 2 msk anis
  • 2 msk fänkål
  • Instruktioner

    1. Krossa anisen och fänkålen i en mortel. Blanda alla ingredienser. Gärna i en assistent om du har en. Degen blir kladdig.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll degen däri.
    3. Ställ sen in degen i ugnen 30 min i 100 grader. Höj sen upp till 150 grader i 1 tim. Stäng sen av värmen men låt plåten stå kvar i ugnen 15 min till.
    4. Ät med smör och ost eller vad du nu vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben