Svärmors julbröd
Serverar:
15 portioner
Så gott och enkelt att göra.
Ingredienser
1 1/2 liter fil
5 dl mörk sirap
6 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1,8 kg rågsikt
2 msk anis
2 msk fänkål
Instruktioner
Krossa anisen och fänkålen i en mortel. Blanda alla ingredienser. Gärna i en assistent om du har en. Degen blir kladdig.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll degen däri.
Ställ sen in degen i ugnen 30 min i 100 grader. Höj sen upp till 150 grader i 1 tim. Stäng sen av värmen men låt plåten stå kvar i ugnen 15 min till.
Ät med smör och ost eller vad du nu vill.
Liknande recept
Svärmors saltgurka
4.5
1 h
30
Svärmors tacopaj
4.1
4-5
6
Svärmors Heta Taco Paj
4.8
1 h
4-5
11
Svärmors Flädersaft
4.2
3
3
Senap, svärmors sötstarka
4.6
30 min
2
6
Kryddigt julbröd
2
1
Köttbullar à la svärmor
4.5
4
4
Svärmor Gittans enkla tonfisklåda
40 min
6-8
Julbröd
5
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!