Julbröd

Serverar: 1 portioner

Gluten- och äggfri

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 33 cl Coca-cola eller vatten
  • 2 msk olja
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 dl kesella
  • ½ dl äpplemos
  • 1 dl fibrex
  • 1 msk psylliumskal
  • 1 tsk salt
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 krm mald kanel
  • 1 dl russin
  • 6–7 dl fin glutenfri mjölmix
  • 2 dl grov glutenfri mjölmix
  • Instruktioner

    1. Smöra en avlång bakform. Smula jästen i en skål. Värm porter och olja till ca 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt fibrex och psylliumskal och låt stå i 10 minuter. Blanda i salt, sirap, äpplemos, kesella och kryddor. Tillsätt mjölmixerna och russinen och blanda väl.
    2. Häll smeten i formen och lägg på en bakduk. Låt jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200°. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
    3. Låt brödet stå kvar i formen några minuter innan det stjälps upp på galler. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyttiga tips och råd!
    Tips, råd och kunskaper om näring och grönt får vi aldrig för mycke...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben