Carolas julbröd

Serverar: 2 portioner

Ett gott jul bröd. OBS solrosfrön kan ändra färg och bli gröna

Ingredienser

  • 1 kg rågsikt ( 500 g)
  • 2 dl ljusa sultanrussin
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl mörk sirap
  • 1½ msk bikarbonat
  • 1 msk bakpulver
  • ½ msk hel fänkål
  • ½ msk hel anis
  • ½ msk salt
  • 1 liter filmjölk
  • Instruktioner

    1. Smörj två 2-liters brödformar. 2. Rör ihop alla ingredienserna till degen i en stor bunke. 3. Fördela den lösa degen i de två formarna. Släta till ytan och strö över lite mjöl. Täck formarna med en handuk och ställ gärna in formarna i kylen över natten. 4. Sätt ugnen på 170 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min till 93 grader innertemeratur. stjälp upp och kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben