Julbröd

Serverar: 2 portioner

Vinterkalas! Bjud på dinkelbröd, dekorerat med oliver.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, ca 37°
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • 250 g Kesella kvarg, lätt
  • 1 kg siktat dinkelmjöl
  • 12 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, kvarg och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 250°.
    3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 6 delar och rulla ut till 40 cm långa längder. Lägg 3 längder i kors på bakplåtspapper på en plåt. Forma till runda bröd. Garnera med oliver. Låt jäsa ca 30 min.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, sänk till 175° och grädda ytterligare 20 – 25 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maripili 1 augusti 2011

    JAG TACKAR!! VÄLDIG GOTT ::

    Relaterade Artiklar

    Nyttiga tips och råd!
    Tips, råd och kunskaper om näring och grönt får vi aldrig för mycke...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben