Svalkande melonsallad med fetaost och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Enkel och god sommarlunch. Själv är jag mycket glad i svarta oliver och fetaost. Det är gott!

Ingredienser

  • 200 g svarta eller gröna oliver
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger eller saft av en pressad citron
  • 1 kruka basilika (plockade blad)
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga oliverna i oljan. Skär melonen och fetaosten i mindre bitar. Strimla rödlöken i tunna skivor.
    2. Blanda melon, fetaost och lök. Tillsätt oliverna och ringla över resten av oljan och vinägern, samt strö över basilikan. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    berggrenskan 26 juni 2009

    Så friskt och gott. Den söta melonen mot den salta fetaosten, lite lök för sting och vinäger för syra. Samtidigt är melonen så saftig. Detta kommer klart bli en favorit i sommar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben