Svamp och baconpaj

Serverar: 4-6 portioner

Enkelt och gott

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g färska champinjoner
  • 140 g tärnad bacon
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
    2. Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mer matfett och låt svampen fräsa ca 5 minuter.
    3. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Fördela svamp och bacon i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
    4. Vispa samman äggen med mjölken, krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter eller tills äggstanningen har stannat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Palexandra 15 december 2008

    Jättegott recept. Mycket uppskattat och lättlagat. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben