Svamp och tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vegetarisk rätt.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackas
  • 1 vitlöksklyfta, hackas
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g färska champinjoner, skivas
  • 1 burk passerade tomater, (400 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl färsk basilika, hackas
  • 75 g philadelphiaost
  • 1 msk crème fraiche
  • 4 rågbröd
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i olja. Låt svampen fräsa med. Tillsätt tomater, buljong och vatten. Sjud i 5 minuter. Smaka av med kryddor.
    2. Lägg i basilikan. Blanda ost och crème fraiche.
    3. Servera soppan med ostblandning och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben