Svampburgare

Serverar: 6 portioner

En allt-i-ett burgare som smakar helt ljuvligt tillsammans med den läckra chipotledippen som är gjord på cashewnötter.

Ingredienser

  • 250 g skogschampinjoner, hackade
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1½ msk kallpressad olivolja, mild
  • 2 msk tamari
  • 2 dl valnötter
  • 1 kruka persilja
  • 3 dl svarta bönor, kokta
  • 2 dl svart råris, kokt
  • ½ tsk havssalt
  • 1 nypa cayennepeppar
  • Chipotledipp
  • 3 dl cashewnötter, blötlagda i minst 8 timmar, väl sköljda
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl vatten
  • ½ dl pressad citron
  • 2 tsk näringsjäst
  • 1 tsk mald chipotle eller rökt paprikapulver
  • 1 tsk havssalt
  • Servering
  • Salladsblad
  • Färska groddar
  • Picklad rödlök
  • Chipotledipp
  • Instruktioner

    1. Putsa champinjonerna, ta bort foten och hacka hattarna grovt. Fräs svamp, hackad gul lök och vitlök i olivolja på medelhög värme 5-8 minuter. Tillsätt tamari, rör om och låt svalna.
    2. Kör valnötter och persilja till ett grovt kross i en matberedare. Tillsätt svampfräset, bönor och råris. Lägg i salt och cayennepeppar. Kör med pulsknappen så att det blandas. Skrapa ner det som fastnar på sidorna. Kyl smeten i minst 1 timme.
    3. Forma sedan till 6 bollar och platta ut dem till burgare. Värm ugnen till 175 grader. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Vänd efter halva tiden.
    4. Gör under tiden chipotledippen. Mixa cashewnötterna med skalad och skivad vitlöksklyfta, vatten, pressad citron, näringsjäst, chipotle eller paprikapulver och havssalt.
    5. Servera burgarna i salladsblad med groddar, picklad rödlök och chipotledipp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamprätter
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börjar g...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben