Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs

Serverar: 4 portioner

Gör gärna dubbel sats av dessa saftiga burgare och frys in. Perfekt att ha på lut i frysen!

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 100 g blandsvamp eller skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk timjan
  • Tillbehör
  • 1 rödlök
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 4 tomatskivor
  • 4 skivor hamburgerost med blue cheese-smak
  • 4 msk majonnäs
  • Instruktioner

    1. Lägg färsen i en skål. Grovhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör och låt svalna. Blanda ner fräset i färsen och tillsätt ägget. Krydda med salt och peppar. Blanda i timjan. Forma till 4 biffar och stek dem i smör ca 3 minuter på varje sida.
    2. Skala och skiva rödlöken tunt. Stek bröden i stekpannan så att de blir lite frasiga. Lägg sallad, tomat och burgare på brödens underdelar. Lägg på ost, rödlök och majonnäs. Sätt på brödlocket och servera bums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben