Serverar: 4 portioner
Sätt ugnen på 225°C. Ta bort foten på svampen och pensla dem rikligt på ovansidan. Stek svamparna några minuter på varje sida. Salta och peppra. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Lägg hälften av svamparna i en ugnsfast form, fördela ost, tomatbitar och färska örter över. Avsluta med en svamp. Droppa över lite olivolja och baka dem i ugnen tills de fått fin färg och osten börjar smälta, det tar mellan 10-25 minuter. Fräs tomater, lök och vitlök hastigt i olivoljan. Tillsätt vinäger, socker och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Sjud såsen på svag värme i 10 minuter. Låt den svalna och mixa den slät. Späd med vatten om den blir för tjock. Blanda citronskal, persilja och vitlök till gremolatan. Servera svampburgarna med tomatsås och gremolatan.
Svamprätter
Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börjar g...