Portabelloburgare

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 8 st portabellosvamp
  • 400 g Taleggio ost i bitar
  • 100 g soltorkade tomater
  • 20 g basilikablad
  • 10 g timjan
  • Gourmetsalt
  • peppar
  • olivolja
  • Sås
  • 4 st väl solmogna tomater
  • 3 st finhackade schalottenlökar
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • socker
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 knippa persilja finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 st citron finriven
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°C. Ta bort foten på svampen och pensla dem rikligt på ovansidan. Stek svamparna några minuter på varje sida. Salta och peppra. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Lägg hälften av svamparna i en ugnsfast form, fördela ost, tomatbitar och färska örter över. Avsluta med en svamp. Droppa över lite olivolja och baka dem i ugnen tills de fått fin färg och osten börjar smälta, det tar mellan 10-25 minuter. Fräs tomater, lök och vitlök hastigt i olivoljan. Tillsätt vinäger, socker och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Sjud såsen på svag värme i 10 minuter. Låt den svalna och mixa den slät. Späd med vatten om den blir för tjock. Blanda citronskal, persilja och vitlök till gremolatan. Servera svampburgarna med tomatsås och gremolatan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamprätter
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börjar g...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben