Halloumi och portabelloburgare med BBQ-sås

Serverar: 8 portioner

Fenomenal veggieburgare med både spänstig halloumi och grillad portabellosvamp.

Ingredienser

  • 8 portabellosvampar
  • 25 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 kvist rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 baguette eller stor ciabatta
  • 1 uppvispat ägg
  • Solroskärnor
  • 1 paket halloumiost, ca 250g
  • 1 rödlök
  • 1 knippe ruccola
  • BBQ- sås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Pensla brödet med det uppvispade ägget och strö solroskärnor över. Rosta brödet i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills brödet börjar få lite färg.
    3. Pensla svampens hattsida med olivolja och lägg dem sedan med hatten nedåt. Strimla vitlöken fint och lägg på svamparna med plockad rosmarin, chiliflakes och smöret i mindre klickar. Krydda med salt och svartpeppar.
    4. Grilla över fin glöd utan för mycket värme i ca 15 minuter eller tills ytan fått fin färg och svampen känns klar. Skiva undertiden halloumin, pensla med lite olivolja och stek eller grilla den på båda sidor tills den är gyllenbrun.
    5. Strimla rödlöken. Skär brödet i portionsbitar och dela det på mitten så du får en under- och överdel. Lägg samman hamburgarna med bbq-sås, rödlök, halloumi, grillad svamp och ruccola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben