Portabelloburgare med grönkål, tryffelkräm och karamelliserad lök

Serverar: 4 portioner

En riktig "pang"burgare som även den mest inbitna köttätaren tycker om!

Ingredienser

  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 litet knippe gräslök
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 stora gula lökar
  • 3 + 3 msk rapsolja
  • 1 dl öl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk tryffelolja
  • 2 + 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 3 stjälkar grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor ost, t ex prästost
  • 4 hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Ta bort foten på portabellosvampen. Hacka gräslöken och rör ihop den med smöret. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
    2. Dela och skala löken. Skiva den sedan ½ cm tjocka skivor. Sätt en stor stekpanna på högsta värme. Stek löken i 3 msk rapsolja i 2 minuter. Häll på ölen, salta och peppra. Låt puttra i ca 10 minuter, tills löken är genomkokt och glansig.
    3. Skala vitlöken och pressa ner den i créme fraichen. Rör ner tryffelolja och 2 tsk citronsaft. Salta och peppra. Ställ kallt.
    4. Bryt grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll på olivolja och 2 tsk citronsaft, salta. Knåda kålen hårt tills den är mjuk.
    5. Stek svamparna med toppen uppåt i 3 msk rapsolja tills de är gyllene. Vänd sedan på dem och bred på ½ msk gräslökssmör på varje svamp. Fortsätt steka tills de känns klara. Lägg på en skiva ost på varje burgare och stek tills osten har smält.
    6. Värm bröden. Bred 1 msk tryffelkräm i botten på bröden, lägg på grönkål, svamp, lök, en klick tryffelkräm till och avsluta med brödet. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben