Persiko- och portabelloburgare

Serverar: 6 portioner

Supergod vegetarisk burgare där sälta möter sötma. Serveras med en krämig guacamole.

Ingredienser

  • 6 portabellosvampar, ca 600-700g
  • 6 persikor
  • 6 fullkornshamburgerbröd
  • 100 g färska ärtskott
  • 5 skivade tomater
  • 5 skivade små salladslökar
  • Repade timjanblad
  • Marinad
  • ½ dl kallpressad olivolja
  • 2 rosmarinkvistar (Hacka en av dem fint och använd den andra som pensel)
  • 1 msk repade och finhackade timjanblad
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Saften från ½ citron
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • Guacamole
  • 4 mogna avokador, delade, urkärnade och skalade
  • 3 tomater
  • ½-1 dl bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • Instruktioner

    1. Torka av svamphattarna försiktigt med hushållspapper eller en handduk. Ta lite vatten på om det behövs. Skär av fötterna och släng dem. Klappa svamparna torra. Dela persikorna och kärna ur dem.
    2. Gör guacamolen. Hacka avokado, tomater och persilja grovt. Lägg allt i en liten skål tillsammans med pressad vitlök, pressa citronsaft över och mosa allt med en gaffel. Allt ska blandas men röran ska ha kvar lite bitar. Ställ undan så länge.
    3. Gör nu marinaden. Häll olivoljan i en liten skål. Tillsätt hackad rosmarin, timjan, vitlök, färskpressad citronsaft och rör om. Salta och peppra efter tycke och smak. Pensla svamparna och persikorna med marinaden.
    4. Hetta upp en grillpanna och grilla svampar och persikor i 3-4 minuter på varje sida på hög värme. Man kan även lägga dem på grillen. Pensla på mer marinad under grillningen.
    5. Dela hamburgerbröden och rosta dem lätt på grillen. Lägg sedan en stor klick guacamole på underdelen, tillsätt ärtskott, tomatskivor, salladslök, timjan, en svamp och två persikohalvor. Lägg på överdelen och stick i ett grillspett så att burgaren hålls ihop.
    6. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben