Kardemummadoftande persiko- och nektarinkaka

Serverar: 20 portioner

En underbar kaka som bakas med frukt och bär som är i säsong.

Ingredienser

  • 0,8 l vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smör, smält
  • Fyllning
  • 2 st nektariner
  • 2 st persikor
  • 1 tsk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda alla ingredienser i en skål och rör med en slev till en fast smet.
    3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 och häll i smeten, fördela smeten i pannan.
    4. Skölj och halvera nektarier och persikor. Kärna ur och skär i klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten. Pudra över med kardemumma.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kossan 1 augusti 2008

    Bakade denna kaka igår när jag skulle få hem kompisar. Det var en jättelätt och mycket god kaka att göra. Kommer att göra denna många gånger till. Tack för ännu ett gott recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben