Kardemummadoftande persiko- och nektarinkaka

Serverar: 20-25 portioner

En underbar kaka som bakas med frukt och bär som är i säsong.

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smör, smält
  • Fyllning
  • 2 nektariner
  • 2 persikor
  • 1 tsk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda alla ingredienser i en skål och rör med en slev till en fast smet.
    3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm, och häll i smeten. Fördela smeten i pannan.
    4. Skölj och halvera nektarier och persikor. Kärna ur och skär i klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten. Pudra över med kardemumma.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben