Kardemummadoftande persiko- och nektarinkaka
Serverar:
20-25 portioner
En underbar kaka som bakas med frukt och bär som är i säsong.
Ingredienser
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl strösocker
3 dl mjölk
4 msk smör, smält
Fyllning
2 nektariner
2 persikor
1 tsk kardemumma
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda alla ingredienser i en skål och rör med en slev till en fast smet.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm, och häll i smeten. Fördela smeten i pannan.
Skölj och halvera nektarier och persikor. Kärna ur och skär i klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten. Pudra över med kardemumma.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Liknande recept
Fläskkotletter med persiko-, ört- och baconfyllning
3.5
4
1
Äppel och nektarinkaka
5
32
1
Persikopaj med hallon
5
Kardemummadoftande persiko- och nektarinkaka
5
20
1
Kardemummadoftande rullrån
5
25-30
Kardemummadoftande äppelkaka
Nektarinkaka
10-12
Kardemummadoftande minisemlor
12
Persiko- och passionssorbet
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!