Nektarinkaka

Serverar: 10-12 portioner

Fick detta recept av en arbetskamrat, har inte hunnit gjort den själv än men enligt henne är den god

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 150 g mandelmassa
  • 1 1/2 msk vatten
  • 3 nektariner
  • Garnering
  • Hackad mandel
  • Pärlsocker
  • En liten bit hel kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät efter varje.
    3. Sikta ner mjölet, bakpulvret och den malda kanelen. Rör varsamt smeten slät och bre ut den jämt i kakformen.
    4. Riv mandelmassan och tillsätt vattnet lite i taget under omrörning till slät konsistens. Klicka ut massan jämt över smeten.
    5. Dela, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Tryck ner dem lätt i smeten. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Stöt den hela kanelen fint och strö över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben