Äpple- och nektarinkaka med mascarpone

Serverar: 1 portioner

Bjud på en krämigt snabb kaka med mascarpone, äpplen och nektariner.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 5½ dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 4 äpplen
  • 4 nektariner
  • 250 g mascarponeost
  • 4 msk råsocker
  • Servering
  • Vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker. Rör sedan ner mjöl och bakpulver. Smält smör och blanda detta i äggsmeten. Smörj en långpanna 30x40 cm och bred ut smeten.
    3. Tag bort kärnor i äpple och nektarin, skär i tunna klyftor. Stick ned klyftorna i smeten och klicka över mascarpone på frukten. Strö över råsocker.
    4. Grädda 20 minuter. Låt svalna före servering. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben