Nektarinkaka - LCHF

Serverar: 8 portioner

Supergod nektarinkaka utan vanligt vetemjöl och socker.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1-2 msk honung eller valfri mängd annan sötning
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 nektariner
  • 1 tsk kanel
  • Servering
  • Lättvispad grädde eller grekisk/turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kör ägg, smör, sötning och övriga torra ingredienser i en matberedare tills det blir en jämn smet och fördela i en smord springform.
    3. Skiva nektarinerna och blanda med kanelen och tryck ner snyggt i smeten. Grädda i 20 minuter eller tills kakan fått fin färg, känn efter med en sticka att kakan är klar.
    4. Servera med lättvispad grädde, en klick yoghurt eller ät bara som den är.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben