Nektarinkaka

Serverar: 6 portioner

Det enkla är oftast det goda, det är denna nektarinkaka ett bevis på!

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 nektariner
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen och tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ihop till en smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Klyfta nektarinerna, stick ner i smeten. Grädda i 10 minuter.
    3. Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda i. Häll smeten över frukten i formen. Strö över de hackade nötterna och grädda kakan klar, ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben