Kardemummadoftande minisemlor

Serverar: 12 portioner

Mums, lagom stor för oss som tänker på vad vi stoppar i oss. ;-)

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g
  • Smör
  • 1½ dl mjölk
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 4 dl vetemjöl (+ lite till utbakning)
  • 1 ägg
  • 1 msk grovmald kardemumma
  • Fyllning
  • Mandelmassa
  • Vispgrädde
  • Mjölk
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smör. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm.
    2. Smula jästen i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
    3. Knåda väl. Låt Jäsa under duk ca 30 min.
    4. Knåda degen väl. Dela den i portionsbitar. Forma små runda bullar. Lägg dem på en plåt. Jäs bullarna i 30 min.
    5. Sätt på ugnen på 250 gr. Vispa upp ägg och pensla. Grädda i ugnen 5-10 min.
    6. Gröp ur lite av innanmätet och blanda med mandelmassa och lite mjölk. Fyll varje bulle med 2-3 msk fyllning. Lägg på grädde och lock. Sikta florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben