Portabelloburgare med levain

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och god burgare som förgyller vilken dag som helst! Portabellon är också god att äta som den är med en krämig potatisgratäng och sallad.

Ingredienser

  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 dl olja
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk sambal oelek
  • Svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 8 skivor levain eller lantbröd
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk kryddig tomatsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 rödlök, i strimlor
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ansa svampen. Blanda olja, sojasås, sambal oelek, peppar och vitlök. Pensla svampen med marinaden. Låt ligga ca 30 minuter.
    3. Rosta under tiden brödet i pannan med lite olja. Baka svampen i ugn i 20-30 minuter, beroende på storlek.
    4. Servera svampen mellan två brödskivor tillsammans med sallad, rödlök, majonnäs och tomatsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben