Pain Blanc

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 timmar

Gott Bröd med vetesurdeg

Ingredienser

  • Deg 1
  • 200 g vatten
  • 150 g uppfriskad vetesurdeg
  • 150 g vetemjöl special
  • 100 g fint rågmjöl
  • Deg 2
  • 600 g vatten
  • 750-800 g vetemjöl special
  • 200 g durumvete
  • 40 g havssalt
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till deg 1 (Levain) och kör i maskin 10 minuter eller för hand 20 minuter. Låt sedan degen vila med lock eller plast i 5 timmar.
    2. Blanda sedan ner allt utom salt från deg 2 i skålen och kör i maskin ca 15 minuter. Tillsätt salt och kör 5 minuter till. Låt degen vila med lock eller plast ca 2 timmar.
    3. Dela degen och forma till 2 bollar, (använd jäskorg eller durkslag med mjölad handduk i) och lägg ner med skarven nedåt. Låt jäsa ca 2 timmar till (eller över natten)
    4. Sätt ugnen på 275º och sätt in en plåt som bröden ska gräddas på och en annan plåt på nedersta falsen som du ska hälla vatten i senare.
    5. När ugnen är varm tag ut den ena plåten och lägg på bakplåtspapper och vänd försiktigt över bröden.
    6. Sätt in bröden i mitten av ugnen och häll samtidigt vatten på den undre plåten och sänk värmen till 250.
    7. Släpp ut ånga efter 20 minuter och är bröden mörka så sänk värmen till 225. Grädda ca 35 minuter.
    8. Bon Apetit!

    Liknande recept

    2 h 25 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben