Portabelloburgare med karamelliserad lök

Serverar: 4 portioner

Matiga burgare med massor av smak. Den rökiga marinaden är himmelsk!

Ingredienser

  • 4 stora portabellosvampar
  • 4 hamburgerbröd
  • Salladsbladsmix
  • 1 stor tomat, skivad
  • ½ rödlök, i ringar
  • Rökig marinad
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk chipotlepasta eller -pulver
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk paprikapulver, eventuellt rökt
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Karamelliserad lök
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 msk rapsolja eller smör
  • 2 tsk farinsocker
  • 1½ dl ljust öl eller vatten
  • Instruktioner

    1. Rökig marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt svamphattarna hälften av marinaden (spara resten som sås). marinera minst 30 minuter, gärna längre.
    2. Karamelliserad lök: Bryn löken på medelhög värme i olja i ca 15 minuter. Rör då och då. Tillsätt sockret och stek under omrörning i någon minut till. Häll i öl eller vatten och låt koka in i löken.
    3. Grilla svamparna till fin färg och till de är genomvarma, ca 5 minuter. Grilla bröden och fyll med svamp, sallad, tomat, lök, karamelliserad lök och marinaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben