Svampfrestelse med bacon och persilja

Serverar: 8 portioner

En härligt höstlig köttfärslimpa med en topping på bacon och färsk svamp, njut av den till ugnsstekta grönsaker.

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 finhackade enbär (hoppar jag över)
  • 1 dl hackad persilja
  • Grönsaker
  • 1 kg små potatisar
  • 3 paprikor
  • 3 morötter
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen peppar
  • Topping
  • 1 pkt bacon, 125 g
  • 200 g färsk svamp
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 min.
    2. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar, enbär och persilja. Rör färsen smidig. Forma till en limpa och lägg den på ett ugnssäkert fat.
    3. Grönsaker: Tvätta potatisarna och skär i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och dela morötterna och löken. Strö potatis och grönsaker runt limpan. Tillaga alltsammans i nedre delen av ugnen på 225º ca 50 minuter. Vid 70º innertemperatur är limpan klar.
    4. Topping: Strimla baconet. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek först baconet och därefter svampen i baconfettet. Låt rinna av på hushållspapper.
    5. Skiva limpan och strö toppingen över. Garnera gärna med persilja. Servera med de ugnsstekta grönsakerna och brunsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben