Svampgratinerad chorizo

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Vi gillar när det är lite sting i maten och chorizon får det att hetta till lite i denna snabba vardagsgratäng.

Ingredienser

  • 200 g blandsvamp ( jag använder taggsvamp och champinjoner)
  • 1 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 ½ dl mjölk
  • 1 msk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost
  • 3 chorizokorvar
  • Ev. 1 msk margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs svampen i margarinet. Pudra över mjölet och tillsätt mjölken under vispning. Krydda. Tillsätt sojan och rör sist ner riven ost. Ta av från värmen. Skär korarna i slantar och rör ner dem i svampstuvningen. Häll i en gratängform och grädda i ca. 20 min.
    2. Serveras gärna med kokt potatis och kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben