Svampgulasch med potatis

Serverar: 6 portioner

En helt vanlig gulasch fast på svamp, riktigt gott med lite matlagningsyoghurt på toppen. En klassisk gulasch ska ha potatis, och man kan ta lite grövre svampar som fårtickor, som man steker och kokar med buljong och paprikakryddning. Ett utmärkt vegetariskt alternativ.

Ingredienser

  • 1 l blandsvamp
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Saften av ½ citron
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Rensa och skär svampen, skala och tärna potatisen, skala och finhacka löken. Fräs svampen i en kastrull tillsammans med hälften av smöret. Tillsätt den tärnade potatisen och löken och låt allt fräsa ett tag till. Tillsätt resten av smöret och tomatpurén och strö över paprikapulvret. Tillsätt vattnet, smula ner buljongtärningen och låt koka upp. Koka tills potatisen är klar. Servera gulaschen i en djup tallrik. Blanda yoghurt, citron och salt och ringla över. Skulle gulaschen bli för lös, red av med Maizena utrört i kallt vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben