Svamplasagne deluxe

Serverar: 8-10 portioner

Den här lasagnen innehåller nästan en hel skogs samlade svampåtgång, men det är det som gör den så god. Svampen nedan är bara förslag, du kan självklart blanda dina egna favoriter, eller hålla dig till en sort.

Ingredienser

  • 1 paket torkade lasagneplattor, ca 500 g
  • Svampfyllning
  • 500 g ostronskivling
  • 500 g kantareller
  • 500 g Karl-Johan
  • 1 kg champinjoner
  • 3 purjolökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Ett stort knippe persilja
  • Svampbechamel
  • 150 g mjölkfritt smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 7½ dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller mandelmjölk
  • 7½ dl vatten
  • 2 svampbuljongtärningar
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Svampfyllning: Hacka all svamp hyfsat fint och stek i omgångar i olivolja. Den ska släppa sin vätska och få lite färg. Häll över allt i en skål efterhand. Finhacka purjolökar och vitlöksklyftor och sek även den till den är mjuk och lätt transparent. Blanda ihop allt i skålen med svampen och salta och peppra generöst. Vänd ner hackad persilja.
    3. Svampbechamel: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet och låt bubbla på i en minut. Vispa ner lite mjölk i taget så att det inte blir några klumpar. Fortsätt med vattnet på samma sätt och ploppa sedan ner buljongtärningarna. Krydda med svartpeppar och låt såsen koka upp. Låt sjuda under ständigt vispande tills den tjocknar.
    4. Börja med att sprida ut ett lager svampfyllning och bechamel i botten av en gratängform. Toppa med ett lager lasagneplattor. Fortsätt att varva fyllning, bechamel och lasagneplattor tills allt är använt. Överta lager ska vara ett generöst lager med bechamel, bara så du vet.
    5. Gratinera lasagnen i 40 minuter.
    6. Servera gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben