Svamplasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Otroligt god krämig lasagne

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 2 l trattkantareller eller annan god svamp
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk soja
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 4 dl riven ost(varav 1 dl parmesan)
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • Instruktioner

    Lägg den rensade svampen i en varm wokpanna, eller kastrull, ha i hackad lök och vitlök, låt all vätska koka bort. Pudra över mjölet under omrörning, peppra och späd med mjölken och grädden. Koka upp och lägg i buljongtärningen, och sojan. Koka 8 minuter, smaka av med salt och ev mer soja och peppar. Varva svampspsås lasagneplattor och ost. Sås och ost i botten och på toppen. Sätt in i ugn 225 grader i 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben