Svamplasagne

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 400 g blandad svamp
  • 8 vitlöksklyftor
  • burk krossade tomater
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk rosmarin
  • lasagneplattor
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Béchamelsås
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Skär grönsaker och svamp i knappt centimeterstora bitar. Stek dem i olja. Blanda ner i en gryta tillsammans med krossade tomater och krydor. Koka ca 5 minuter. Gör en redningspasta av olja och vetemjöl. Koka upp mjölken, red av med redningspastan. Varva béchamelsås, grönsaksröra, lasagneplattor och riven ost i en eldfast form. Första och sista lagret ska vara béchamel. Baka i ugn tills den är färdig, cirka 40 minuter vid 175ºC.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben