Svamplasagne med sherry

Serverar: 4 portioner

En variant på lasagne om man vill äta vegetariskt

Ingredienser

  • 300 g svamp t ex karljohan, kantareller, svart trumpetsvamp, skogs-champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 2 dl grädde
  • 1-2 msk torr sherry eller vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paket (ca 200 g) färska lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen och de båda löksorterna i matfettet i en kastrull. Pudra över vetemjölet och späd med buljong och grädde. Låt koka cirka 5 minuter. Smaka av med sherry eller vin, salt och peppar. Varva svampsåsen med lasagneplattor i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda lasagnen mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter. Servera svamplasagnen med en tomatsallad. Garnera gärna med stora tussar färsk timjan som passar ihop med svamp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben