Svamplasagne

Serverar: 4-6 portioner

En jättegod variant av lasagne

Ingredienser

  • 500 g champinjoner, färska skivade ( går även att byta ut mot kantareller)
  • 1 gul lök, finhackad
  • Matfett till stekning
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • 2 dl grädde
  • 50-100 g Gorgonzola
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk soja
  • 2 dl riven ost
  • Till gratineringen
  • 1 dl ost riven
  • 12 st lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Fräs svamp och lök tills all vätska försvunnit. Rör ner mjölet och späd med mjölk och grädde under omrörning.
    2. Låt koka på svag värme ca 10 minuter under omrörning. Tillsätt gorgonzola och låt smälta ner. Smaka av med salt, peppar och soja. Bred ut 1/5 av såsen i en smord ugnsform.
    3. Lägg ut lasagneplattor, sås och ost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och ost.
    4. Gratinera i mitten av ugnen 225 grader, ca 30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben