Svampmacka
Serverar:
1 portioner
Tid:
10 minuter
Underbart god svampmacka som är enkel att göra..
Ingredienser
6-10 svampar ( jag har champinjoner)
1 bit sallad
1 stor vitlöksklyfta
1 fralla ( jag tycker ljust bröd blir godast)
Olivolja
Smör
Salt
Peppar
Instruktioner
Dela svamparna i bitar och stek dem i olivoljan/smöret ( jag tar hälften/hälften)
Dela under tiden frallan på mitten. Riv vitlöken över svampen, salta och peppra efter smak.
När svampen är färdigstekt, lägg över den på en tallrik (låt smör/olivoljan vara kvar i stekpannan.)
Stek frallan på undersidan, den kommer då att suga upp resterande smör samt vitlökssmaken. Kanterna ska vara krispiga när frallan är färdig.
Lägg upp de båda frall-halvorna på en tallrik, på med ett salladsblad och till sist svampen över det.
Färdigt och SÅ gott!
Liknande recept
Svampmacka
5
1
Varm svampmacka
4
15 min
4
Svampmacka med äpple och messmör
4
Varma svampmackor
15 min
2
Blomkål- och purjolökssoppa med svampmacka
4
Chilikryddad svamptoast
2
Den perfekta Svampmackan
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!