Svampmacka med äpple och messmör

Serverar: 4 portioner

För dig som tycker om messmör och kantareller. Det här gjorde Tina när hon var i Vemdalen.

Ingredienser

  • 4 grillade brödskivor
  • 8 skivor parmaskinka
  • 5 dl kantareller
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 syrligt äpple
  • 3 msk messmör
  • ½ citron ( det rivna skalet av citronhalvan )
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Borsta kantarellerna så att de är riktigt rena. Fräs svampen, rosmarinen och löken i lite smör. Kärna ur äpplet och skär det i skivor.
    2. Blanda ner äppleskivorna, citronskalet, och messmöret i svampen. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Lägg parmaskinkan på mackorna. Finfördela svampblandningen ovanpå. Servera med kall öl!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben