Svampöverbakad lax

Serverar: 4 portioner

Supergott!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar av färsk lax
  • 200 gr Karljohanssvamp (förkokt)
  • 1 msk smör
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g fetaost
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i smör. Smula ner örttärning och fetaost. Lägg laxbitarna i en smord form. Bred svampröran över fisken.
    2. Baka i 225° i ca 15 minuter.
    3. Såsen: Koka upp crème fraiche, vatten och fond. Tillsätt redning och koka i 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och örttärning.
    4. Servera kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben