Svampöverbakad lax
Serverar:
4 portioner
Supergott!
Ingredienser
4 portionsbitar av färsk lax
200 gr Karljohanssvamp (förkokt)
1 msk smör
1 grönsaksbuljongtärning
100 g fetaost
Sås
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 msk fiskfond
2 msk Maizena majsstärkelse
Salt
Peppar
1/2 grönsaksbuljongtärning
Instruktioner
Fräs svampen i smör. Smula ner örttärning och fetaost. Lägg laxbitarna i en smord form. Bred svampröran över fisken.
Baka i 225° i ca 15 minuter.
Såsen: Koka upp crème fraiche, vatten och fond. Tillsätt redning och koka i 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och örttärning.
Servera kokt potatis till.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!