Svampsoppa med dill

Serverar: 3-4 portioner

En god svampsoppa som jag brukar göra på färska kantareller, men det går även med annan färsk svamp.

Ingredienser

  • 7-8 dl färsk svamp ca 200 g
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 l höns eller grönsaksbuljong
  • 2-3 dillstjälkar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk finhackad dill
  • Instruktioner

    Finhacka svampen. Fräs lök och svamp i en gryta tills de fått fin färg och doftar gott, salta och peppra. Häll i buljong och dillstjälkar och koka under lock i 15 minuter. Ta bort dillstjälkarna. Tillsätt crème fraiche och finhackad dill. Låt koka upp och sjuda i ca 5 minuter. Servera med bröd.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4-6
    2

    Kommentarer (1)

    annikahedkvist 7 oktober 2014

    Supergod svampsoppa. Enkel. Har gjort den flera gånger. Mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben