Svampsoppa med rostad vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god soppa

Ingredienser

  • 300 g champinjoner
  • 5 skalade vitlöksklyftor
  • 1 st hackad lök
  • ½ msk torkad timjan
  • 4 dl äppeljuice
  • 8 dl vatten
  • 2 msk flytande kycklingbuljong
  • 4 msk philadelphiaost
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g valfri svamp
  • Instruktioner

    Skiva champinjonerna. Bryn vitlöken i olja tills de blir gyllenbruna,ha i champinjonerna, lök och timjan. Fräs i några minuter eller tills svampen blir gyllenbrun. Häll på äppeljuice, buljong och vatten, låt småkoka i 20-30 min. Tillsätt philadelphiaost och mixa den slät. Tillsätt salt, socker och peppar. Fräs den valfria svampen och lägg i botten på tallriken, häll på soppan. Servera gärna med varm brietoast med balsamvinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben