Svartbröd - ett mörkt bröd med söt skorpa

Serverar: 1 portioner

Laktosfri

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl laktosfri fil
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 4 msk mörkt öl
  • 1 dl mörk sirap
  • ½ dl brunt farinsocker
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smörj en avlång form med laktosfritt smör och ställ åt sidan.
    2. Värm upp filen till max 37 grader. Blanda jästen med filen. Tillsätt alla ingredienser och rör ihop till en rätt kladdig deg.
    3. Lägg degen i den smorda formen. Låt jäsa under en duk i 40 minuter. Grädda i 190 grader under 40 minuter.
    4. Tag ut brödet ut ugnen och lyft ut det ur formen. Pensla med en blandning av honung, mörk sirap, kaffe och smör (1 msk av var). Lägg tillbaka brödet i formen och grädda ytterliggare i 5-10 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben