Svensk Sangria

Serverar: 20 portioner

Servera bålen som fördrink. Har du tillgång till färska blåbär fungerar de förstås också utmärkt att använda!

Ingredienser

  • 3 paket frysta blåbär à ca 225 g eller färska
  • 8 dl vatten
  • 2 förp koncentrerad lättdryck, fläderblom
  • 1 flaska torrt vitt vin, 75 cl
  • 2 flaskor sockerdricka, à 33 cl
  • Dekoration
  • Mycket is
  • Färsk citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Mixa blåbär och vatten med stav-mixer till slät konsistens. Blir den för tjock så späd med mer vatten. Sila genom finmaskig sil. Släng blåbärs sörjan som blir över.
    2. Blanda blåbärsmixen med resten av ingredienserna. Häll på is och fyll upp i karaff eller bålskål.
    3. Garnera med hela citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 23 september 2008

    Värt 1 viktväktarpoäng per glas

    Relaterade Artiklar

    Sommardrinkar
    Svalkande drinkar i sommarsolen är ett måste. Givetvis måste de int...

    Sommardrinkar!
    Ingen sommar utan Sangria, vare sig man är i svenska trädgården ell...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben