Sverige kaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Saftig kaka

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt.Rör ner vetemjöl,bakpulver och vattnet.Häll smeten i bröad form,gärna med löstagbar kant.Sätt in i ugnen på 200grader 30-40minuter.Koka under tiden fLyllningen.Smör mjölk och vaniljsocker kokas kraftigt 2min.Låt kakan svalna när den är klar.Dela den sedan i två delar och bred på fyllningen emellan.Pudra florsocker över kakan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (2)

    qualitygirl 13 februari 2009

    Nej men va kul att jag hitta detta recept!! Min mormor gjord den här kakan och jag tycker den är jätte god! Jag har letar överallt efter det här receptet och äntligen hitta jag det!!=D Tack så mycket det är guld värt! Mvh Petra

    boiwe 30 april 2010

    Jag skulle rekommendera att man kokar mjölk och smör men väntar med att tillsätta vaniljsockret till alldeles oå slutet eftersom smakerna har en tendens att förångas. Brukar ofta använda den här kakan som underlag till tårta: vispgrädde och massor av jordgubbar ovanpå, fyllningen räcker som den är. Testa också att byta ut 1 dl mjöl mot kakao. Mums.

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Bröd
    Även i Sverige börjar det bli allt vanligare med bröd till maten. Men...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben