Svinabergare med gräddkokt vitkål

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har inte provat detta själv.

Ingredienser

  • 600 g fläskfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl ströbröd
  • 3/4 dl mjölk
  • 1½ dl riven ost (Allerum präst)
  • ½ dl ansjovis
  • Rivet skal och saft av en citron
  • 3/4 dl hackad persilja
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • Gräddkokt vitkål
  • ½ vitkålshuvud
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk skuren gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs i en klick smör. Tillsätt den pressade vitlöken. Låt svalna.
    2. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Skär ansjovisen i små bitar och blanda samman alla ingredienserna. Forma till små biffar och stek i smör på medelvärme, ett par minuter på varje sida.
    3. Riv eller strimla vitkålen. Mjukstek schalottenlöken i smör. Tillsätt grädde, salt och peppar. Tillsätt sedan vitkål och gräslök och låt allt koka i ca. 5 minuter.
    4. Servera färsbiffarna med den gräddkokta vitkålen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    caliterra 29 september 2012

    Suveränt recept! För att vara otroligt petig kanske citronen inte riktigt hörde hemma i receptet men allt som allt bland det godaste jag ätit! Perfekt "opretantiöst" och perfekt bjudmat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben