Svissglasstårta med bär

Serverar: 8 portioner

Det här är en lyckad blandning mellan glasstårta och marängsviss. Kan det bli annat än gott med så många härliga ingredienser?

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 äggula
  • ½ dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • Rivet skal från 1 citron
  • 80 g små maränger
  • 3/4 dl chokladsås
  • Servering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Blanda yoghurt, äggula, florsocker, innanmätet från vaniljstången och citronskal (utan det vita som är beskt). Vänd ner yoghurtblandningen i grädden.
    2. Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett lager maränger och ringla över lite chokladsås. Bred ut ett lager grädde, ett lager maränger, chokladsås och grädde. Avsluta med lite chokladsås.
    3. Täck över och låt frysa i minst 4 timmar. Låt glasstårtan stå ca 15 minuter i rumstemperatur innan servering.
    4. Garnera med några jordgubbar och servera fler till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben