Det här är en lyckad blandning mellan glasstårta och marängsviss. Kan det bli annat än gott med så många härliga ingredienser?
Ingredienser
4 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1 äggula
½ dl florsocker
1 vaniljstång
Rivet skal från 1 citron
80 g små maränger
3/4 dl chokladsås
Servering
Jordgubbar
Instruktioner
Vispa grädden. Blanda yoghurt, äggula, florsocker, innanmätet från vaniljstången och citronskal (utan det vita som är beskt).
Vänd ner yoghurtblandningen i grädden.
Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Lägg på ett lager maränger och ringla över lite chokladsås.
Bred ut ett lager grädde, ett lager maränger, chokladsås och grädde. Avsluta med lite chokladsås.
Täck över och låt frysa i minst 4 timmar.
Låt glasstårtan stå ca 15 minuter i rumstemperatur innan servering.
Garnera med några jordgubbar och servera fler till.