Sweetchilimarinerad kyckling med fetaost och caschewnötter

Serverar: 4 portioner

En matig och supergod sallad, perfekt nu i sommar när man vill äta lättsamt och snabblagat!

Ingredienser

  • 3 dl risoni, ca 250 g
  • 400 g kycklingfilé
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • Sweetchilimarinad
  • 1 dl sweet chilisås
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 2 krm rökt paprikapulver eller vanligt
  • 1 msk finrivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • ½ gurka
  • 500 g vattenmelon
  • 200 g cocktailtomater
  • ½ kruka romansallad
  • 200 g avrunnen fetaost
  • 100 g caschewnötter
  • Servering
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka risonin enligt anvsining på förpackningen. Låt den svalna.
    3. Dela kycklingfilén en gång på längden om den är stor. Stek kycklingen i smör så att den får färg. Salta och peppra.
    4. Lägg över kycklingen i en smord ugnsfast form och efterstek i ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera så att den är genomstekt.
    5. Låt kycklingen svalna och skär den sedan i mycket tunna skivor.
    6. Blanda sweet chilisås, olivolja, curry, paprikapulver, citronskal, salt och peppar till en marinad.
    7. Rör ner kycklingen och låt den marineras i ca en timme.
    8. Skala och skär gurkan i skivor och skär melonen i tärningar, dela cocktailtomaterna. Skär eller riv salladen i bitar. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt risonin.
    9. Lägg upp salladen på ett fat och ös över kycklingen i sin marinad, smulad fetaost och caschewnötter. Servera salladen med en klick yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben