Syjuntans delikatesskaka

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

Saftig och god. Passar bra att göra på hösten när det finns så rikligt med svenska äpplen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1/2 msk kaffepulver
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Koka upp matfett och vatten. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det heta vattnet ooh mjölblandningen i äggsmeten. Finhacka äpplena och blanda ner dem .
    2. Häll smeten i en smord och bröad form (2 liters) Grädda i 200 graders varm ugn  ca. 40 minuter.
    3. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Rör den slät.
    4. Bred glasyren över kakan när den har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben