Sylt- och kokosbitar

Sylt och kokos gör dessa läckerbitar extra saftiga och sega.

Ingredienser

  • 125 g osaltat, rumstempererat smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl, siktat
  • 3 krm bakpulver
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl sylt, välj själv smak
  • 2 ägg
  • 1 msk majsmjöl
  • 2 3/4 dl kokosflingor
  • 2 dl kokosgrädde eller 1 dl grädde + 1dl kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Kör samman smör, hälften av sockret, mjöl och bakpulver i en matberedare i 1 - 2 minuter. Tillsätt äggulan. Kör till en slät deg. Klä en 20 * 30 cm stor form med bakpapper. Ta upp pappret, kavla ut degen på det och lägg ner papper med deg i formen. Pricka degen och kyl den i 10 minuter. Grädda kakan gyllene i 12 - 15 minuter. Ta ut ur ugnen, låt kakan vara kvar i formen och låt ugnen vara på.
    2. Bre din favoritsylt på kakan. Vispa samman resterande strösocker med ägg och majsmjöl, tillsätt kokosflingor och kokosgrädde och bre ut blandningen över sylten. Grädda i ytterligare 15 minuter tills kokoskrämen stelnat. För att få en gyllenbrun yta på kakan höjs värmen till max i 3 - 4 minuter,
    3. Skär kakan i rutor när den svalnat i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben