Syltad Gurka
Kan ätas efter 1 vecka och är hållbar i 3-4 månader i kylskåp.
Ingredienser
1 kg gurka
2 gula lökar
1/2 röd chilipepparfrukt
4 dl vatten
21/2 dl ättiksprit
750 g socker
1 tsk salt
Dillkronor
2 tsk senapsfrön
1 tsk hel vitpeppar
Instruktioner
Skölj och borsta gurkorna väl, skär dem i skivor.
Skär löken i klyftor och chilipepparn i skivor.
Koka upp vatten ättiksprit, socker och salt i en kastrull.
Skölj dillen
Lägg gurka, lök,chilipeppar,dill senapsfrö och peppar i rena glasburkar.
Häll på lagen Sätt på lock
Liknande recept
Rostbiffsrullar med gurka
3
Inlagd gurka - Ej kokt lag
4.5
10
7
Evas goda gurkor
1 h
5-6
Sylt på granatäpplen
4.5
50 min
4
3
Veras Kryddiga Sylt paj
1 h
10
Våfflor med vispgrädde och sylt à la Millan
4.2
1 h 30 min
10-12
15
Vitlöksinlagd gurka
5
3
Viktväktarnas inlagd färsk gurka
1-10
Kullagårdens skivade gurkor
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!