Syltad Gurka

Kan ätas efter 1 vecka och är hållbar i 3-4 månader i kylskåp.

Ingredienser

  • 1 kg gurka
  • 2 gula lökar
  • 1/2 röd chilipepparfrukt
  • 4 dl vatten
  • 21/2 dl ättiksprit
  • 750 g socker
  • 1 tsk salt
  • Dillkronor
  • 2 tsk senapsfrön
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och borsta gurkorna väl, skär dem i skivor.
    2. Skär löken i klyftor och chilipepparn i skivor.
    3. Koka upp vatten ättiksprit, socker och salt i en kastrull.
    4. Skölj dillen
    5. Lägg gurka, lök,chilipeppar,dill senapsfrö och peppar i rena glasburkar.
    6. Häll på lagen Sätt på lock

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben